Draagt uw kind weleens strakke kinderschoenen? Kinderschoenen die eigenlijk niet meer passen? Kinderschoenen die eigenlijk al te klein zijn? Die strakke kinderschoenen die lang in de kast bewaard werden en u het zonde vindt dat die nooit gedragen zijn? Dan is het tijd om uw kind die niet meer te laten dragen. Eén van de grootste oorzaak van slecht ontwikkelde voeten bij volwassenen is het dragen van strakke kinderschoenen in hun jonge jaren.

Kindervoeten groeien erg snel. Het komt daarom vaak voor dat kinderen kinderschoenen dragen die eigenlijk niet meer passen. Als ouder dient u daarom altijd na te gaan of de kinderschoenen nog ruim passen. De ontwikkeling van de kindervoeten wordt enorm verstoord door strakke kinderschoenen. De kindervoeten die eigenlijk gezond zouden groeien, worden zodanig tegengehouden dat de kindervoeten onnatuurlijke vormen zullen aannemen. Een onnatuurlijke vorm leidt tot veel klachten zoals pijn in de voeten, knieën en rug.

Uw kind kan er de rest van zijn of haar leven last van krijgen. Het is daarom een belangrijk punt om extra aandacht aan te besteden. Hoe leuk en duur de vrijwel nooit gedragen kinderschoenen ook zijn, laat uw kind die niet meer dragen zodra deze kinderschoenen niet meer ruim passen.