Ouders kopen steeds vaker kinderschoenen online. Het gemak is een veelgenoemde reden. Ook het eenvoudig kunnen vergelijken van prijzen is een belangrijke reden om online kinderschoenen te kopen. Koopt u ook regelmatig kinderschoenen online of bent u dat van plan? In dit artikel vindt u een aantal punten waar u rekening mee moet houden als u online kinderschoenen koopt.

Is het verantwoord om kinderschoenen online te kopen?
Ja, het is zeker verantwoord om online kinderschoenen te kopen. Het maakt niet uit hoe u kinderschoenen koopt. Het allerbelangrijkste is dat de schoenen goed passen als die defintief worden aangeschaft.

Koopt u online kinderschoenen, dan dient u als ouder zelf na te gaan of de schoenen goed passen, zonder hulp van een verkoper of specialist. Als u daartoe in staat bent, dan kunt u gerust online kinderschoenen kopen. Online kinderschoenen kopen is vooral eenvoudig als uw kind normale/makkelijke voetjes heeft.

Hoe weet ik of de kinderschoenen goed passen?
Kinderschoenen passen goed als ze lekker zitten en er voldoende groeiruimte over is. Koopt u vroeg in het seizoen laarzen die maanden gedragen zullen worden, dan is zo een 1,5cm aan groeiruimte aanbevolen. Koopt u zomerschoentjes, die slechts in de zomer gedragen zullen worden, dan is 1cm aan groeiruimte voldoende. Blijkt dat er te veel of te weinig aan groeiruimte over is, dan dient u de schoenen eerst te ruilen voor een andere maat.

Heeft u de juiste maat met de juiste groeiruimte? Vraag uw kind vervolgens of de schoenen lekker zitten. Laat uw kind thuis met de nieuwe schoenen lopen. Een aantal stapjes heen en weer. Geen pijntjes? Geen moeilijkheden tijdens het lopen? Valt u niets op als uw kind loopt? U kunt er dan vanuit gaan dat de schoenen lekker zitten en goed passen. Het is dan niet meer nodig om de schoenen terug te sturen of te ruilen. U kunt de online gekochte kinderschoenen dan definitief houden.

Waar kan ik goede kinderschoenen online kopen?
Er zijn diverse online winkels waar u goede kinderschoenen kopen. Bekende webwinkels die gespecialiseerd zijn in kinderschoenen zijn Shoebana en Gigagaaf. Deze winkels staan bekend om hun goede service, waardoor u met gemak online kinderschoenen kunt kopen. Ook kunt u eenvoudig en kosteloos ruilen als de schoenen niet passen.