Het komt vaak voor dat kinderen de verkeerde schoenmaat dragen. Kinderen die op te grote of te kleine kinderschoenen lopen kunnen daar de rest van hun leven last van krijgen. Als ouder is het daarom zeer belangrijk om bij de aanschaf van nieuwe kinderschoenen extra aandacht te besteden aan het selecteren van de juiste schoenmaat.

Tips en uitleg bij het kiezen van de juiste schoenmaat

Belang van de juiste schoenmaat.Het is van cruciaal belang om de juiste maat kinderschoenen te kopen. Strakke of te grote kinderschoenen kunnen de kindervoeten ernstig beschadigen. Te kleine kinderschoenen dienen nooit gedragen te worden. Zorg ervoor dat uw kind nooit te grote kinderschoenen draagt. De kindervoeten kunnen namelijk schuiven en eeltvorming veroorzaken. Zijn de kinderschoenen te groot, zet de kinderschoenen even in de kast totdat uw kind een grotere maat heeft.

Meet beide voeten altijd nauwkeurig en reken bovenop de werkelijke voetlengte twaalf tot zeventien millimeter extra. Het is zeer van belang om altijd beide kindervoeten te meten. Ook bij het passen dienen beide kinderschoenen gedragen te dragen. Zowel de linker als de rechterschoen dient aangetrokken te worden. Het kan namelijk voorkomen dat één kindervoet iets langer is dan de andere kindervoet. Kinderschoenen die goed passen dienen altijd direct gedragen te worden.

Het is daarom onverstandig om leuke kinderschoenen te bewaren voor speciale gelegenheden, zoals feesten of schooluitjes. Kindervoeten groeien namelijk erg snel. Voor u het weet passen de nieuwe bewaarde kinderschoenen niet meer en zijn de kinderschoenen te strak om gedragen te worden. Het is namelijk erg jammer als uw kind de kinderschoenen vrijwel nooit heeft gedragen.

Kinderschoenen online en de juiste schoenmaat selecteren

Wanneer u online kinderschoenen koopt, dan dient u altijd en zorgvuldig beide voeten van uw kind te meten in millimeters. Vrijwel iedere kinderschoenen online winkel biedt een maattabel aan waarmee u de schoenmaat van uw kind nauwkeurig kunt aflezen als u de lengte van de kindervoeten heeft opgemeten.

Het is zeer verstandig om ook echt de kindervoeten op te meten en zo een maattabel te raadplegen voordat u online kinderschoenen bestelt. Toch kan het nog altijd zo zijn dat een aantal modellen te groot of te klein vallen.

Zodra de kinderschoenen thuis hebt ontvangen dient uw kind die daarom eerst zorgvuldig te passen alvorens de deur uit te gaan. Veel aanbieders van kinderschoenen ruilen niet wanneer de kinderschoenen belopen zijn. Dit zorgt ervoor dat veel ouders toch maar besluiten hun kind te strakke of te grote kinderschoenen te laten dragen.

Bij het online kopen van kinderschoenen dient u bij ontvangst eerst zeker van te zijn dat de kinderschoenen precies passen, alvorens uw kind de kinderschoenen buiten draagt. Zo heeft u nog altijd de mogelijkheid om te ruilen.